fbpx

Unik radar fra JRC – JMR-5400

Publisert: 10.02.2020

JMR-5400 er en unik radarmodell fra JRC. Det er ikke bare designet som er nytt, men signalprosessoren er forbedret for å gi brukeren en enda bedre støyfiltrering, ekkodeteksjon og ikke minst en bedre ekkodiskriminering.

Som de andre radarmodellene fra JRC så har også denne radaren ConstaView™ som presenterer og roterer radarbildet konstant i sann tid, sektor adaptiv sjøclutter og ekkoforstørrelsesfunksjon (TEF™). Disse forbedringene gjør at navigatøren på en enda bedre måte kan detektere fartøy og andre farer for en sikre sin seilas.

Revolusjonerende ekkogjengivelse og deteksjon

JMR-5400 series radarer  er utrustet med en forbedret radarprosessor med en uovertruffen ytelse som gjør at ekkodeteksjon og ekkogjengivelse blir meget god.

Image:High-resolution display

Med JRC monitoren NWZ-207 får du en høyoppløselig monitor med 1,000cd/m2 brightness.

 

Se enkelt små objekter på radaren

Med stabil sensitivitet på lang avstand og en uslåelig kapasitet på kort avstand blir søkeegenskapene med en JMR-5400 radar et meget godt verktøy for navigatørene om bord.

Image:Suppresses interference from sea clutter and rain/snow clutter

Radaren undertrykker interferens fra SEA clutter og RAIN/SNOW clutter. Eliminerer clutter, øker deteksjonen av objekter som er viktig for navigasjonen.

Image:Improved visualization of nearby objects

Øker visualiseringen av objekter på kort avstand. Gjengir formen av små objekt og andre fartøy.

 

Rainbow trails

Med «Rainbow trails» viser radaren trails fra de sistet 24 timene i egndefinerte farger, dette gir en enkel visualisering av fartøys kurs over tid. Fortrinnet med Rainbow trails er at det gir deg et bedre beslutningsgrunnlag med tanke på å holde kontroll på fartøyne rundt deg i områder med mange fartøy.

Image:Rainbow Trail illust

Image:Rainbow Trail

Vis kun de kursene du vil.

Radar trails kan skjules. Ved bruk av denne funksjonaliteten kan du ha fokus på de viktige fartøyenes og radarmålenes kurser.

Image:Display only the courses you want illust

Egendefinerte menyer

Lag dine egne menyer slik at du enkelt kan få frem de menyene du bruker oftest. På denne måten kan du få fram dine mest brukte menyer samlet på en plass.

Image:Original Menu

Nytt dedikert keyboard

JMR-5400 serie radaren har fått et nytt dedikert keyboard som har alle velkjente funksjoner fra tidligere modeller med dedikerte knapper for GAIN/CLUTTER samt EBL/VRM. I tillegg til dette har også keyboardet en egen SD-kort leser for å kunne lese C-MAP Max kart i PPI (plotter lisens er tilleggsutstyr).

Image:New Standard KeyboardImage:newest charts

 

Ny radarantenne

JRC sin nye radar antenne kutter ned søketiden til ca 1/4 av hva den har vært tidligere. I tillegg så har antennen fått en tynnere utforming som gjør at den mekaniske slitasjen blir lavere enn ved tidligere modeller.

Image:New Radar Antenna

Bilde: 25kW X-band NKE-2255